Operaţiunea militară specială a Rusiei nu are ca scop distrugerea statalităţii Ucrainei şi nu vizează populaţia civilă – Ministerul rus de Externe

Operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu are ca scop distrugerea statalităţii, înlăturarea actualului preşedinte şi nu vizează populaţia civilă, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-o conferinţă de presă, joi, citată de agenţia TASS.

”Permiteţi-mi să subliniez încă o dată ceea ce atât mass-media occidentală, cât şi instituţiile occidentale refuză să vadă: această operaţiune nu vizează populaţia civilă. Ea nu urmăreşte scopul de a ocupa teritoriul ţării, de a-i ruina statalitatea sau de a-l îndepărta pe actualul preşedinte. Continuăm să spunem asta la nesfârşit”, a afirmat Zakharova.

”Mass-media occidentală creează o imagine absolut distorsionată asupra evenimentelor actuale. Îşi dezinformează propria populaţie. Sunt un instrument de propagandă în mâinile politicienilor lor”, a conchis ea.