Omul care l-a convins pe Putin să înceapă războiul din Ucraina. Presa occidentală dezvăluie numele miliardarului cu influență la Kremlin

Jurnaliştii din presa occidentală au dezvăluit numele persoanei care l-ar fi convins personal pe Vladimir Putin să intre în război împotriva Ucrainei.

Motivul este legat de nevoia de a arăta lumii întregi „puterea” armatei ruse.Ieri, 4 decembrie, jurnaliştii de la The Wall Street Journal, citând un fost ofiţer de informaţii rus, au publicat un articol lung despre mogulul de presă Iuri Kovalchuk, arată Ziare.com.

Sursa spune că Putin îl consideră pe miliardarul de 71 de ani cel mai fidel consilier informal. Kovalchuk i-a spus constant lui Putin că acum Occidentul este prea slab, iar prin invadarea Ucrainei, Federația Rusă va arăta toată „puterea” armatei sale „indestructibile”.

Se știe că miliardarul rus este bancherul personal al președintelui Federației Ruse și controlează, de asemenea, cel mai important canal TV și serviciile de socializare, inclusiv VKontakte.

Sursa relatează că Kovalchuk a considerat întotdeauna Federația Rusă o puternică contrapondere militară și culturală a Statelor Unite. După invazia armatei ruse în Ucraina, el l-a contactat pe Putin de mai multe ori, atât telefonic, cât și prin video link.

Putin se bazează de mult timp doar pe un cerc restrâns de oameni de încredere care îl ajută nu numai să-și gestioneze afacerea, ci se ocupă și de imaginea sa.În 2014, Statele Unite au impus sancțiuni împotriva lui Kovalchuk, numindu-l bancherul lui Putin.Canalele de știri ale Grupului Național de Media controlate de Kovalchuc au prezentat o versiune calmă și stabilă a chemării rezerviștilor motivați și bine pregătiți pe linia frontului, precum și acuzațiile oficialilor de la Moscova că Ucraina intenționează să detoneze o „bombă murdară” pe teritoriul Rusiei.