Externe

OMS: Tulpina indiană de coronavirus poate pune în pericol eficacitatea vaccinurilor

Distribuiți acest articol!

Pe fondul unei crize în creștere din India, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luni că a desemnat varianta B.1.617, care a devenit din ce în ce mai frecventă în țară, ca o variantă de îngrijorare. Oamenii de știință încă nu știu prea multe despre variantă, dar sunt îngrijorați de faptul că ar putea contribui la alimentarea creșterii infecțiilor cu coronavirus din țară, despre care experții spun că sunt probabil subevaluate.

„Există o transmisibilitate crescută demonstrată de unele studii preliminare” ale variantei, a spus dr. Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al răspunsului coronavirus al OMS.

Varianta a fost detectată pentru prima dată în India la sfârșitul anului 2020, dar a devenit mai frecventă în țară începând cu luna martie. De atunci a fost găsit în 32 de țări, inclusiv Statele Unite și Regatul Unit.

Anunțul OMS vine în timp ce un număr din ce în ce mai mare de experți medicali își adaugă vocea la corul de condamnare a răspunsului guvernului indian și solicită restricții la nivel național pentru a încerca să limiteze numărul oribil al morților.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...