ROPRES

OMS: Locuitorii din Mariupol se confruntă cu holera

Organizația Mondială a Sănătății a transmis că Mariupolul se confruntă cu un posibil focar de holeră, din cauza lipsei apei, cât și a calității acesteia.

Managerul de incidente al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Ucraina, dr. Dorit Nitzana, a susținut că toate teritoriile ocupate, inclusiv Mariupol, sunt în acest moment în pericol.

La Mariupol, ocupanții ruși au restabilit parțial alimentarea cu apă, însă, din cauza avariilor semnificative și frecvente ale conductelor, apa potabilă este amestecată cu scurgerile din canalizare, informează Antena3.

„Primim informații de la organizații neguvernamentale că apa de canalizare este amestecată cu apa potabilă în Mariupol. Astfel se răspândesc multe boli, în special holera.

Ne pregătim pentru asta, pregătim vaccinuri, cooperăm cu organizațiile non-guvernamentale care pot călători acolo și pot sprijini oamenii”, declarat dr. Dorit Nitzana.

Fyodor Lapiy, medic infecțios și președintele Grupului Național de Experți Tehnici pentru Imunoprofilaxie, a transmis că în timpul războiului din Ucraina există riscul unei creșteri a bolilor precum difteria și holera.

De asemenea, cazuri de difterie au fost deja înregistrate în regiunea Ternopil.

S-ar putea să-ți placă și...