Economie

Omicron golește rafturile supermarketurilor din Statele Unite

Omicron golește rafturile supermarketurilor din Statele Unite
Distribuiți acest articol!

“Nu este la fel de dramatic ca duminica trecută, dar sunt încă o mulțime de rafturi goale”, constată Justin Toone dezamăgit. Pandemia continuă să perturbe lanțurile de aprovizionare și multe supermarketuri din Statele Unite se confruntă cu o penurie de produse, scrie presa belgiană, ciată de Rador. “Timp de câteva zile la rând, nu au existat fructe sau legume în acest Giant (din Bethesda), dar și în toate supermarketurile de la colț, Trader Joe’s, Safeway”, spune Toone, un client obișnuit, descriind o situație apocaliptică.

Unele condimente nu se găsesc, se lamentează Clara, care dorește să rămână anonimă. Sexagenara se enervează: “acum câteva zile, drojdia pentru prăjituri era imposibil de găsit”.

CITEȘTE ȘI Schimbări majore în retail și online: Platformele de vânzări online vor indica rezultatele de căutare plătite. Condiții contractuale la e-mail și rețele sociale. Marcarea produselor cu ”dublu standard”. Termen de judecată scurt pentru clauze abuzive

În alte magazine, de pe rafturi au dispărut mierea, ouăle, laptele sau carnea.

În Washington și în statele vecine, Maryland și Virginia, zăpada a exacerbat această problemă a penuriei recurente de la începutul pandemiei de Covid-19.

“Nu sunt destui șoferi de camion și, deoarece sunt supuși unor reglementări stricte în ceea ce privește orele de muncă și odihnă, ei spun ne vom opri’, ei bine, se opresc și nu suntem aprovizionați”, explică d-na Cooper, o angajată într-un magazin Giant din Bethesda de opt ani, care dorește să rămână anonimă. ”Când ninge, e și mai rău”.

La începutul pandemiei, de teama penuriilor, a existat o goană pentru produse precum hârtia igienică, care lipsea. “De data aceasta este diferit”, spune d-na Cooper.

“Varianta Omicron este atât de contagioasă încât are un impact aproape simultan asupra întregului teritoriu al Statelor Unite”,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...