Olt: Pasageri şi şoferi de microbuze şi autobuze, amendaţi pentru că nu purtau masca de protecţie

Zeci de pasageri din microbuze şi autobuze care nu purtau măşti de protecţie şi mai mulţi şoferi au fost amendaţi în urma unor controale ale poliţiştilor în mijloace de transport public de persoane, au anunţat luni reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, citaţi de Digi24.
În contextul creşterii infectărilor cu noul coronavirus, luni, poliţiştii au efectuat verificări în 205 autovehicule de transport public de persoane, în urma cărora au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.295 de lei.
Pentru nepurtarea măştii de protecţie au fost sancţionate 55 de persoane, pasageri şi şoferi ai unor autobuze şi microbuze.
Reprezentanţii IPJ Olt au menţionat că printre persoanele amendate a fost şi şoferul unui autobuz în care aflau mai multe persoane decât numărul maxim de locuri prevăzut pe scaune. Din această cauză, cât şi pentru că nu purta masca de protecţie, şoferul în cauză a fost sancţionat cu amendă de 2.500 de lei.
În judeţul Olt, luni, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la 6,07 la mia de locuitori, în creştere faţă de zilele anterioare.

 » Aflați mai multe informații aici.