Olaf Scholz trage frâna de mână în isteria poloneză: Să nu ne grăbim să dăm vina pe Rusia

Cancelarul german Olaf Scholz avertizează să nu se tragă nicio ”concluzie pripită” în urma căderii în Polonia a unor rachete, probabil de fabricaţie rusă, potrivit Varşoviei, şi morţii a doi polonezi, relatează AFP.

”Într-un caz atât de grav, trebuie să ne abţinem de la orice concluzie pripită cu privire la desfăşurarea faptelor înaintea unei anchete miniuţioase”, care se află în curs, a subliniat, într-o conferinţă de presă, la summitul G20, în Indonezia, transmisă în direct de către postul NTV, Olaf Scholz.

Instituirea unei zone de interdicție aeriană ar reprezenta o amenințare de confruntare directă între Rusia și NATO, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului german, după ce marți, în Polonia, în apropierea frontierei ucrainene, explozia unei rachete a provocat moartea a două persoane.

„Împreună cu toți aliații noștri, suntem de acord că dorim să evităm o nouă escaladare a acestui război în Ucraina”, a mai spus oficialul german. Berlinul va oferi sprijin apărării aeriene poloneze, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului german al apărării în cadrul unei conferințe de presă obișnuite. Reuniunea NATO după explozia de marți nu s-a bazat pe Articolul 4 din tratatul fondator al alianței, în baza căruia membrii pot aduce în atenţia aliaţilor orice problemă de interes, a declarat ministerul german de externe.