ROPRES

Olaf Scholz ar urma să vină în România, la începutul lunii aprilie

Distribuiți acest articol!

Cancelarul german Olaf Scholz ar urma să vină în România la începutul lunii viitoare, informează G4Media, care citează mai multe surse politice.

Olaf Scholz ar urma să ajungă la București pe 3 aprilie. Va fi prima sa vizită în țara noastră de când a preluat mandatul de cancelar.

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și-a manifestat, vara trecută, susținerea pentru ca România, Croația și Bulgaria să fie acceptate în spațiul Schengen. El a spus că toate cele trei țări UE îndeplinesc condițiile pentru a deveni și membre cu drepturi depline ale spațiului Schengen, care nu necesită pașapoarte.

„Schengen este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene și ar trebui să o protejăm și să o dezvoltăm. Acest lucru înseamnă, de altfel, eliminarea decalajelor rămase”, potrivit Reuters.„Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate cerințele tehnice pentru o aderare deplină. Voi depune eforturi pentru ca acestea să devină membri cu drepturi depline”, a completat Scholz.Pe 8 decembrie 2022, însă, Austria și-a folosit dreptul de veto și România a rămas în afara acestui Spațiu.

După votul din Consiliul JAI, cancelarul german a lăudat decizia de a permite aderarea Croației la Schengen și a precizat că România și Bulgaria ar trebui „să urmeze în curând”.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...