Actualitate

Oficial! „Zona galbenă”, din nou actualizată ©

Oficial! „Zona galbenă”, din nou actualizată ©
Distribuiți acest articol!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri, 4 decembrie, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se prevede carantina odată cu reîntoarcerea în România.

Conform ultimei actualizări, pe lista zonei galbene sunt următoarele țări: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo, Danemarca 

Listă intră în vigoare sâmbătă, 05.12.2020, ora 15:00

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile.

Conform Hotărârii CNSU de vineri, 4 decembrie, persoanele care au avut Covid și pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în țară din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Articolul 3 din Hotărârea CNSU:

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36/21.07.2020 privind constatarea pandemiei de COVID-19 și stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate pentru protecția populației, se completează la art. 3, cu două noi alineate (5) și (6) astfel:

„(5) De asemenea, sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art.2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”.

„(6) Sunt exceptate de la măsura carantinării instituită în conformitate cu prevederile legii 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...