OECD avertizează că efectele crizei economice sunt cele mai grave din ultimul secol

Ţările bogate se confruntă cu o relansare economică problematică după scăderile istorice generate de pandemie, care vor lăsa urme mai profunde decât orice recesiune produsă pe timp de pace în ultimul secol, avertizează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, potrivit Financial Times.

Contrazicând alte prognoze, organizaţia internaţională a comunicat miercuri că, deşi economiile dezvoltate probabil vor avea redresări iniţiale rapide după recesiune, probabil nu vor atinge curând standardele de trai anterioare pandemiei, de la începutul anului 2020.

Estimările OECD prezintă o imagine mai sumbră pentru următorii ani decât prognozele pieţelor financiare internaţionale, care şi-au revenit după scăderile din martie în contextul în care investitorii au perspective mai încurajatoare despre situaţia mondială, notează FT.

Laurence Boone, economist-şef la OECD, a declarat că impactul economic al crizei coronavirusului asupra ratei şomajului, falimentului corporativ şi modificărilor vieţii normale din cauza măsurilor de distanţare socială va fi amplu şi va împiedica relansarea economică normală după recesiune.

„Cei mai mulţi oameni văd o redresare într-un grafic în formă V, dar noi credem că se va opri la jumătatea parcursului. Până la sfârşitul anului 2021, pierderile de venit le vor depăşi pe cele ale oricărei recesiuni anterioare din ultimii peste 100 de ani,

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro