Oamenii sunt capabili să descifreze strigătele cimpanzeilor (studiu)

2020-06-17 13:17:56Nr afisări

buton playbuton pause

Modifică dimensiunea fontului:

Ascultând strigătele unui cimpanzeu, oamenii sunt capabili să ghicească dacă animalul este atacat, a descoperit o sursă de hrană sau este gâdilat, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista ştiinţifică Proceedings of the Royal Society B, informează AFP.

„Pentru prima dată, vom demonstra că omul este capabil să deducă din emisiile vocale ale altor specii contextele comportamentale în care acestea au fost produse”, a explicat pentru AFP Roza Kamiloglu de la Universitatea din Amsterdam, coautoare a studiului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, circa 3.500 de persoane, care nu erau experţi în primate, au fost rugate să asculte 150 de emisii vocale provenind de la 66 de cimpanzei, pentru a determina dacă animalele se aflau într-un context pozitiv sau negativ şi dacă erau relaxate sau agitate.

„Individul se află într-o situaţie negativă când, de exemplu, este atacat de un alt cimpanzeu, când se confruntă cu ceva înspăimântător sau când este separat de mama sa”, a explicat Roza Kamiloglu. Gâdilatul şi mâncarea bună ilustrează,

 » Citește toată știrea pe AgerPres