O nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Moderna a sosit în ţară

Peste 170.000 de doze de vaccin de la compania farmaceutică Moderna au sosit vineri în ţară.

”177.600 doze de vaccin produs de compania Moderna au ajuns astăzi în ţară, la C.N. Unifarm S.A. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră”, anunţă vineri Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţii de Vaccinare.  

Dozele au fost depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional.

Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.  

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare.  â

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.715.100 doze de vaccin produse de compania Moderna, iar 991.583 au fost deja utilizate pentru vaccinarea populaţiei.  

 » Aflați mai multe informații aici.