O nouă reacție adversă la vaccinul Johnson&Johnson. Oamenii vaccinați pot dezvolta o afecțiune neurologică rară

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente, FDA, a indicat că la majoritatea indivizilor simptomele încep în termen de 42 de zile de la administrarea vaccinului. Experții au descoperit că persoanele vaccinate cu acest ser pot dezvolta sindromul Guillain-Barré, o afecţiune neurologică rară, asociat cu vaccinul împotriva COVID-19 de la Johnson & Johnson.

Autorităţile sanitare americane au identificat 100 de cazuri raportate de persoane care au dezvoltat sindromul Guillain-Barré, din aproape 12,5 milioane de doze administrate din acest vaccin.
Din aceste 100 de cazuri, 95 au fost grave şi au necesitat spitalizare. O persoană a murit.

Sindromul Guillain-Barré este un atac asupra nervilor periferici caracterizat prin slăbiciune sau chiar paralizie progresivă, de cele mai multe ori începând de la picioare şi uneori urcând pentru a ajunge la muşchii respiraţiei, apoi la nervii capului şi gâtului.

Această boală afectează anual între 3.000 şi 6.000 de persoane în Statele Unite.

Persoanele care au primit acest ser trebuie să consulte de urgenţă un medic în cazul unor dificultăţi de mers, de înghiţire sau de mestecat, precum şi în cazul unor probleme de vorbire, vedere dublă, incapacitate de a mişca ochii, în special.