O nouă afacere: hoții de vaccinuri. Legături cu vaccinările fictive

Campania de vaccinare din Botoşani continuă să aibă o mulţime de hibe. Astfel, dacă în urmă cu aproape două luni au apărut acuzaţii şi anchete oficiale cu privire la vaccinări fictive, „la chiuvetă”, efectuate de mai mulţi angajaţi ai centrelor de vaccinare din judeţ, un nou caz umbreşte munca personalului din centrele de vaccinare.

Astfel, la mijlocul lunii decembrie, procurorii botoşăneni au fost sesizaţi de către personalul medical dintr-un centru de vaccinare din Botoşani că două fiole de vaccin au dispărut peste noapte.

Deşi în mod oficial anchetatorii nu au dorit să ofere prea multe informaţii, surse din cadrul anchetei spun că din centrul de vaccinare de la Colegiul „Gheorghe Asachi” ar fi dispărut, în prima jumătate a lunii decembrie, două fiole de vaccin Johnson&Johnson, adică 12 doze.

La scurt timp, cazul a intrat în atenţia procurorilor botoşăneni, care au deschis un dosar penal pe faptă, nefiind menţionată nicio persoană în acest moment în cadrul anchetei. „În acest moment există o sesizare cu privire la dispariţia, dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Botoşani, a unui anumit număr de doze de vaccin. Cu privire la această sesizare se efectuează cercetări in rem”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Mai mult, pe monitorulbt

 » Aflați mai multe informații aici.