O gravidă din Bacău a murit, după ce a fost lasată în agonie timp de 12 ore. Maria era însărcinată în luna a patra când a aflat că inima bebeluşului său s-a oprit

O poveste parcă trasă la indigo cu cea a Alexandrei, tânăra gravidă lăsată să agonizeze până la moarte în spitalul din Botoşani, s-ar fi petrecut şi în Bacău. Maria, o tânără însărcinată în luna a 4-a, s-a stins după ce a ajuns la spital cu o sarcină oprită din evoluţie. Ar fi aşteptat de dimineaţă, până seara târziu operaţia. Iar a doua zi, familia a fost anunţată că a murit.

Înainte de a ajunge la spital, femeia de 38 de ani a fost la un control ginecologic programat, control în urma căreia s-a stabilit că sarcina este în parametrii normali. Doar că a doua zi, a început să se simtă foarte rău şi a decis să meargă la Spitalul din Bacău. Acolo a fost examinată la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost anunţată că fătul nu mai are bătăile inimii şi că sarcina s-a oprit din evoluţie.

Gravidă din Bacău, operată după 12 ore de agonie

Alexandra Ivanov avea 25 de ani și era însărcinată în luna a treia. În noaptea de 17 spre 18 august, tânăra a început să sângereze. Era ora 22:51. A sunat la 112 și, la ora 23:05, era deja în grija medicilor de la Spitalul Municipal Botoșani. A urmat o noapte de dureri, în care medicii au ignorat-o rând pe rând. La ora 07:30,  tânăra a intrat în șoc, iar 50 de minute mai târziu a fost declarat decesul. În cele 7 ore de chin, Alexandra implorase medicii să o ajute. Dovadă sunt mesajele găsite în telefonul ei, trimise doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei. „Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet” îi scrisese tânăra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să moară. 

Sotul femeii acuză acum medicii de la spital că au intervenit mult prea târziu. În acelaşi timp, conducerea spitalului susţine că au fost respectate toate protocoalele în ceea ce priveşte tratamentul şi intervenţia chirurgicală, ba mai mult, aceasta susţine că femeia suferea şi de o altă afecţiune care ar fi provocat pierderea sarcinii şi a vieţii ei.