Nu ratați BIHOREANUL tipărit: fostele întreprinderi comuniste din Oradea sunt înlocuite, treptat, de noi cartiere
Luni, 16 noiembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive și variat. Iată ce puteți citi în noul număr:
Fabrici… de locuinţe
BIHOREANUL vă prezintă noua modă a construcţiilor din Oradea: transformarea fostelor fabrici comuniste în zone rezidenţiale. Falimentate şi abandonate, fostele fabrici reprezintă soluţia perfectă pentru cererea de locuinţe noi din oraş.
Startul s-a dat pe terenurile care au aparţinut fabricilor Înfrăţirea şi Sinteza, unde din vechile ruine au „renăscut” deja peste 1.500 de apartamente noi, iar alte câteva sute urmează să fie construite.
Un şantier similar a fost deschis şi pe locul fostei producătoare de mezeluri Cominca, iar planuri de dezvoltare imobiliară sunt şi pentru fosta fabrică de blănuri Rovex și cea de conserve Avântul. Aflați printre primii ce ni se pregătește!
Târguială pe Covid
Municipalitatea a evitat sistarea activității piețelor închise din Oradea declarându-le spații deschise doar pentru că le-a deschis sau demontat geamurile. Dar oare cât de legală este această măsură?
Dincolo de riscul de infectare cu Covid-19 pe care îl prezintă spațiile aglomerate, decizia Primăriei de a încălca interdicția funcționării piețelor închise a declanșat un val de proteste din partea vânzătorilor de haine și vechituri, care cer și ei dreptul să își vândă marfa de sezon. „Nu este corect ca Piața 100, care este în aer liber, să fie închisă, iar celelalte să funcționeze!”, spune un comerciant. Și e greu de contrazis…
„Forjă” la testare
BIHOREANUL a găsit răspunsul la întrebarea de ce a ajuns Bihorul fruntaş la infectări cu Covid: Pentru că se fac între 1.200-1.500 de testări pe zi, doar că nu toate erau publicate.
Aflat pe poziţia 5 în ţară după numărul de infectări raportat la cel al locuitorilor şi pe 3 în regiunea de Nord-Vest,