Nu este de mirare că PNRR a fost respins. România se laudă cu ultimul loc din UE în topul investițiilor sustenabile

PNRR trimis de România la Bruxelles a primit obiecții. Este a treia oară când acest Plan de Redresare și Reziliență este respins din cauza incompetenței acestui Guvern. România se poate lăuda cu ultimul loc din UE în topul investițiilor sustenabile.

Obiectivul de dezvoltare sustenabilă presupune realizarea unei infrastructuri durabile și adaptabile în timp. În același timp, el pune accent pe cercetare și inovație pentru identificarea celor mai moderne soluții pentru schimbările sociale, economice și climaterice ale lumii în care trăim. Nivelul investițiilor în cercetarea noilor instrumente de adaptare la provocările contemporane sunt analizate în fiecare an de Eurostat și arată gradul de implicare reală a fiecărei țări în efortul de adaptare la obiectivele de eficientizare a infrastructurii și industriei.

La nivelul Uniunii Europene, România ocupă ultimul loc în clasamentul cheltuielilor pentru dezvoltarea durabilă, cu doar 0,48& din pic alocat acestui domeniu, în condiția în care media UE este de 2.2. Cele mai importante alocări din cadrul Uniunii le au Suedia, cu 3,4% și Austria, cu 3.19%