nu defrișare ci regenerare – CURIERUL ROMÂNESC

Am văzut cu toții în aceste zile imaginile cumplite cu pădurea seculară din Florești, localitate situată la doar câteva minute de orașul Cluj-Napoca, și ce a fost rasă de pe fața pământului în ultima lună, exact când românii era forțați să stea în case.

Te-ai fi așteptat ca acolo lucrările să se desfășoare fără ca autoritățile statului să știe, presupunând prin absurd că erau închise în birouri sau case de pandemie.

Ce am văzut noi până acum în epidemie a fost o nimica toată. În Florești nu s-a tăiat un copac de aici și altul de acolo, cel puțin să se disimuleze o tăiere legală de arbori, adică a celor bătrâni sau bolnavi.

În Florești o pădure seculară a fost rasă de pe suprafața pământului, nu a mai rămas nimic după acest proces.

Dar ce ne-a fost dat să auzim a depășit culmea tupeului hoțului român de lemne. Autoritățile statului, respectiv Direcția Silvică Cluj, sunt complice la acest mega furt, sub ochii românilor, ziua în amiaza mare.

De ce spunem acest lucru? Deoarece s-au emis documente, dar nu știm dacă legea s-a respectat, pentru ca pădurea să fie defrișată.

Dar ce explicație ne oferă inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Silvice Cluj: acolo nu a avut loc un proces de defrișare ci unul de regenerare.

Vă rog să vă mai uitați o dată la imaginea de mai jos și să îmi spuneți dacă nu vă simțiți luați de proști:

Tocmai de aceea am decis să ies la proteste pe 23 mai 2020. Mă voi duce la Sebeș deoarece acolo se află cancerul pădurilor românești, respectiv companiile austriece responsabile de prelucrarea lemului tăiat. La ora 9 voi fi acolo și voi respecta măsurile de izolare socială, dar nu vreau să fiu o oaie care asistă neputincioasă cum lupul îi distruge casa.

Părinții mei au ieșit în 1989 împotriva gloanțelor, fără frica de moarte, ca noi să fim liberi și democrația să câștige. Este respectul meu față de ei ca pe 23 mai să mă lupt pentru o Românie verde.

Mihai Claudiu-Marian este antreprenor român, activist civic și politic interesat de soarta românilor din țară și din afara granițelor