„Nu avem avizul Consiliului Legislativ pe proiectul privind prelungirea stării de alertă”-Ludovic Orban

Orban afirmă că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și apoi făcută o ședință de Guvern în care să fie aprobată hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care până în prezent nu a fost dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ. De asemenea, se vor include și măsuri pentru 27 septembrie, ziua votului la alegerile locale, dar și măsuri de relaxare în anumite domenii.

„Deci nu avem încă avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu îl avem ca să îl adoptăm azi, asta înseamnă că luni trebuie să facem CNSU și ședința de Guvern astfel încât să adoptăm prelungirea starea de urgență. Solicitați Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului și mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii”.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, propune ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o luna. „După cum vedem și evoluția, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătății este de prelungire a stării de alertă”, a declarat Tătaru.

Reamintim că Guvernul a prelungit, printr-o hotărâre în ședința din 16 august, starea de alertă pentru încă o lună.

Sursa foto: devreme.ro

 » Citește mai multe detalii pe www.60m.ro