„Nu am aer”. Cabinetul privat al doctoriței care era de gardă la spitalul din Botoșani în noaptea în care a murit Alexandra a fost vandalizat

Cabinetul medical privat al doctoriţei care a fost de gardă în noaptea în care a murit Alexandra Ivanov, tânăra de 26 de ani lăsată timp de 7 ore fără îngrijiri medicale în spitalul din Botoșani, deși se internase cu dureri și sângerări, a fost vandalizat în cursul nopţii de miercuri spre joi. O parte din geamuri au fost sparte, iar pe pereţi şi ferestre a fost scris mesajul „Nu am aer! Alexandra”, relatează Agerpres.

Poliţiştii au deschis o anchetă penală în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

„Poliţiştii botoşăneni au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un imobil, de pe Calea Naţională, ar fi fost vandalizat. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar o parte dintre geamurile imobilului respectiv erau distruse. Totodată, peretele imobilului era scris cu o substanţă neagră. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Tânăra a fost spitalizată joia trecută, după ce a fost adusă cu ambulanţa. Ea avea o sângerare genitală externă şi dureri abdominale, decedând a doua zi, după ce medicul de gardă i-a administrat doar o perfuzie.

Alexandra Ivanov a suferit un edem pulmonar, avea insuficienţă cardio-respiratorie, iar sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”, arată medicii legiști în certificatul constatator al decesului.

Femeia – mamă a trei copii cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani – a fost internată joi seară, însă timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fişa sa medicală manevre de îngrijire sau intervenţii terapeutice, arată un raport preliminar al Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Pe parcursul nopții, tânăra a trimis mesaje atât medicului de gardă, cât și medicului curant, rugându-i în zadar să o opereze.

Ultimul mesaj al Alexandrei a fost către mama sa: „Nu am aer”.

Singura care a încercat să o ajute pe Alexandra, tânăra de 26 de ani care a murit la Spitalul Județean Botoșani, a fost o asistentă medicală, care ar fi mers la doctorița de gardă, dar aceasta ar fi dat-o afară, spune Vlad Miron, fratele femeii.

Bărbatul a declarat, miercuri, la Digi 24, că va da în judecată spitalul și pe medicii care nu au intervenit, în pofida mesajelor disperate pe care tânăra le-a trimis, rugându-i să o ajute, după ce sarcina i se oprise din evoluție și ea avea dureri crunte.