Magazin ROPRES

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid. Cât este de periculoasă?

Noua tulpină de coronavirus se răspândește rapid. Cât este de periculoasă?
Distribuiți acest articol!

O nouă tulpină a SARS-CoV-2 s-a răspândit recent în Marea Britanie. Reprezintă acest lucru un risc crescut de COVID-19 într-o formă mai gravă?

Sursă foto: Shutterstock

Virusurile suferă frecvent mutații, care uneori se răspândesc fără a modifica fundamental comportamentul virusului și dispar. Ocazional, acestea declanșează schimbări dramatice. Care este situația în cazul noii tulpini care se răspândește în Marea Britanie?

Noua tulpină de coronavirus pare să se răspândească mai repede

După ce secretarul pentru sănătate Matt Hancock a dezvăluit existența noii tulpini de SARS-CoV-2, medicul șef al guvernului, Chris Whitty, a declarat că, drept urmare a răspândirii rapide a noii tulpini de coronavirus, a datelor preliminare în ceea ce privește tiparul răspândirii și a ratei de incidență în creștere rapidă în sud-estul țării, grupul consultativ responsabil cu analiza virusului consideră că noua tulpină se poate răspândi mai repede, dar nu există dovezi care să sugereze că ar cauza o rată mai mare a mortalității, scrie doc.ro.

Organizația Mondială a Sănătății este la curent cu aceste noutăți, în timp ce specialiștii continuă să analizeze datele disponibile pentru a înțelege mai bine noua mutație. Oamenii de știință vor crește noua tulpină în laboratoare, vor studia răspunsurile la anticorpi și vor testa reacțiile cu vaccinurile anti-COVID-19. În plus, oficialii din domeniul sănătății efectuează secvențierea aleatorie a eșantioanelor din cazurile pozitive din întreaga țară, pentru a studia zona de răspândire și pentru a construi hărți regionale ale prevalenței acesteia.

Apariția noii tulpini de coronavirus poate fi alarmantă, dar e bine de știut că au existat mai multe mutații anterioare ale SARS-CoV-2. Nu mai departe de luna noiembrie, guvernul danez a sacrificat milioane de nurci după ce s-a descoperit că sute de cazuri de COVID-19 erau asociate cu tulpinile de SARS-CoV-2 transmise de nurcile crescute în ferme.

 » sursa: www.replicaonline.ro

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...