Noua jucărie a NASA: Psyche, robotul care va explora un asteroid mai valoros decât economia planetei noastre

NASA va începe construcția unei noi nave spațiale. Numită Psyche, ea va explora un asteroid de 140 de kilometri numit „16 Psyche”. Situat în principala centură de asteroizi dintre Marte și Jupiter a sistemului solar, 16 Psyche pare a fi nucleul metalic de fier, nichel și aur al unei protoplanete, pe când cei mai mulți asteroizi sunt stâncoși sau înghețați.

Misiunea Psyche face parte din programul Discovery al NASA, de misiuni robotice spațiale cu costuri reduse. Nucleul 16 Psyche este uimitor de asemănător cu al Pământului, ceea ce înseamnă că ar putea fi miezul unei planete moarte care și-a pierdut straturile exterioare stâncoase sau a suferit coliziuni violente.

Metalele care compun acest asteroid unic ar putea valora după unii 10.000 de cvadrilioane de dolari.

Cu lansarea programată pentru august 2022 de la Pad 39A de la Cape Canaveral, Florida, în vârful unei rachete SpaceX Falcon Heavy, menită să treacă de Marte în 2023 și să înceapă să orbiteze asteroidul în ianuarie 2026, Psyche tocmai a trecut de stadiul „examinarea critică a proiectării”. Acum, misiunea intră în stadiul construcției obiectului spațial.

„Este una din cele mai intense examinări prin care trece o misiune în întregul ciclu de viață”,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro