Noua casă, în Monitorul Oficial

Programul “O familie, o casă”, fostă „Prima casă”, s-a transformat în „Noua casă”. A fost publicat miercuri în Monitorul Oficial. Nu s-au schimbat prea multe față de ultima variantă a proiectului despre care HotNews.ro a scris recent. Practic au fost accentuate niște nuanțe.

Sunt două plafoane:

  • 140.000 euro
  • 70.000 euro

La 140.000 euro a fost modificat puțin textul. Aici au făcut o mică precizare. E vorba de credite de 70.001 – 140.000 euro pentru:

1. locuințele noi, recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanțării garantate.

2. locuinţele supuse unor lucrări de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic recepţionate la terminarea lucrărilor cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării finanțării garantate.

De reținut în privința plafonului de 140.000 euro: garantarea de către stat, prin Ministerul Finanţelor Publice, este în procent de maximum 60% din valoarea creditului, reprezentând maximum 85% din prețul de achiziție al locuinței, dar nu mai mult decât valoarea rezultată din raportul de evaluare a locuinţei.

De asemenea, o altă precizare introdusă acum spune că valoarea finanțării de 70.001 –

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro