Nou caz de cruzime față de animale: Un tânăr și-a asmuțit câinele asupra unui cățel legat care, în final, a sfârșit sfârtecat

Un tânăr din localitatea argeşeană Bughea de Jos, care s-a filmat când şi-a asmuţit câinele să omoare un alt câine, este cercetat penal, a anunţat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, potrivit Agerpres.

Precizările au fost făcute după ce în spaţiul public au apărut informaţii despre acest caz de violenţă împotriva animalelor.

„Din verificările efectuate de poliţişti până în prezent a rezultat că protagonistul filmării, un tânăr de 22 de ani din comuna Bughea de Jos, s-ar fi filmat singur, posibil în cursul lunii ianuarie 2020, în timp ce asmuţea un câine pe care îl deţinea asupra unui alt câine, inert, care era prins într-un laţ. Fapta a fost sesizată în cursul lunii martie 2020, pe parcursul stării de urgenţă, de către proprietarul celuilalt câine care apare în filmare”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Suspectul a înstrăinat câinele înainte ca poliţiştii să fie sesizaţi

Conform sursei citate, în dosar se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Muscel, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor.

Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că suspectul nu mai deţine câinele din filmare,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro