Noi dovezi în cazul exploziei de la Crevedia. Firma ar mai fi avut lângă Iași un depozit care a funcționat ilegal

Procurorii au descoperit noi dovezi în cazul exploziei din august de la Crevedia, soldată cu șase morți, zeci de răniți și pagube uriașe. Firma ar mai fi avut lângă Iași un depozit care a funcționat ilegal.

Patronii firmei Flagas au fost chemați astăzi la audieri, după ce anchetatorii au încheiat perchezițiile informatice. Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă nu au dorit să comenteze noile acuzații.

Supraviețuitorii și rudele celor care au murit le cer daune de aproape 27 de milioane de euro.

Ionuț Doldurea a coborât din duba poliției afișând un zâmbet discret. Nici el și nici asociatul său – Cosmin Stângă – nu au răspuns la întrebările jurnaliștilor.

Cei doi au avut la dispoziție două săptămâni să pună la cale o nouă strategie de apărare după ce procurorul a extins urmărirea penală pentru că nu au luat măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă. Și din această cauză s-ar fi produs tragedia în care 6 oameni au murit și câteva zeci au fost răniți.

Patronii de la Crevedia au fost chemați pentru a li se aduce la cunoștință rezultatele perchezițiilor înformatice. Cei doi au fost întrebați și despre un alt posibil depozit clandestin localizat în Iași. Totul după ce mai mulți șoferi din zona Moldovei ar fi declarat la audieri că și acolo au avut loc operațiuni ilegale de transvazare a combustibilului.

Audierea nu a durat însă mai mult de o oră pentru că cei doi nu au dorit să facă declarații. Potrivit unor surse, avocatul lor ar fi spus că e obosit și nu a avut timp să studieze dosarul.

Florin Cojocaru, avocat: „Nu este nimic esențial din ce s-a găsit acolo. Sunt administrate probele astea și în favoare și în defavoare. Nu e vorba de nici un depozit ilegal. Exista punct de lucru și la Iași.”

Reporter: Punct de lucru deschis sau închis?

Florin Cojocaru, avocat: „Deschis dar nu cu stație, nu era stație.”

Anchetatorii ar urma să verifice și alte puncte de lucru ce funcționau clandestin – unul dintre ele situat în zona Brașovului. Cei doi patroni ar putea fi chemați din nou la audieri săptămâna viitoare.