Noi directori la Hidroelectrica / Cine sunt câștigătorii procedurii de selecție

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a decis luni cine vor fi cei cinci directori ai companiei. Câștigătorii au fost desemnați, în cadrul unei ședințe a Consiliului, după o procedură dificilă de selecție, presărată cu scandaluri și presiuni politice.

Cine sunt câștigătorii celor cinci posturi de directori de la Hidroelectrica
Potrivit informațiilor HotNews.ro, președintele Directoratului a fost desemnat Karoly Borbely, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Este susținut politic chiar de premierul Marcel Ciolacu, datorită relației de rudenie cu un om de afaceri din Buzău. Karoly Borbely este căsătorit cu fiica lui Ionel Gagu, om de afaceri din Buzău, apropiat al premierului, conform Hotnews.ro.

Acesta a fost membru în Consiliul Hidroelectrica din august 2017 până în august 2023, fiind şi preşedintele comitetului de strategie şi IPO al companiei. El mai este şi Public Affairs Director în cadrul Orange. De asemenea, a fost director Dezvoltare Afaceri si Export la Energobit Group.

A deținut mai multe funcții la stat: Secretar de stat la Departamentul pentru Energie, în guvernarea Ponta, ministru al comunicațiilor în Guvernul Tăriceanu, secretar de stat la Autoritatea Națională pentru Tineret, tot în guvernarea Tăriceanu.

Pentru celelalte posturi de directori (financiar, operațional, investiții și administrativ), câștigătorii sunt:

  • Marian Fetița, manager departament contabilitate în cadrul Hidroelectrica
    Rădoi Ianăș, inginer-șef, UHE Caransebeș
  • Bogdan Badea, actualul președinte al Directoratului, care conduce compania din iunie 2017
  • Radu Constantin, manager al departamentului de trading al Hidroelectrica
    Procedură de selecție cu scandal


HotNews.ro a scris pe larg despre ingerințele politice asupra procesului de calificare a candidaților de la Hidroelectrica.

Procedura de selecție a membrilor Directoratului Hidroelectrica s-a aflat într-o stare de blocaj, în condițiile în care pe listele scurte nu s-au aflat unele dintre persoanele susținute politic, potrivit informațiilor HotNews.ro. În mod surprinzător, pe listele scurte nu au ajuns unii dintre favoriții politici, obținând punctaj mai mare specialiști din cadrul companiei, neafiliați vreunui partid.

În perioada 17-20 octombrie ar fi trebuit să aibă loc interviurile cu cei selectați pe listele scurte, conform unui calendar, însă nu au mai avut loc. În schimb, Ministerul Energiei a trimis Corpul de Control pentru a găsi nereguli în procedura de calificare a candidaților. Dacă erau găsite nereguli, procedura ar putea fi reluată, ceea ce ar fi în avantajul celor care nu s-au calificat.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, au fost făcute presiuni la nivel politic pentru lărgirea listelor scurte, astfel încât să încapă și cei respinși, pentru ca aceștia să ajungă până în etapa interviului, unde se mai puteau produce răsturnări de situație. În condițiile în care nu puteau fi schimbate regulile în timpul jocului, a fost luată în considerare varianta reluării procedurii de selecție.