Actualitate

Noi detalii privind doctoratul lui Nicolae Ciucă. Răspunsul Universității de Apărare pentru ȘtirileProTv

Noi detalii privind doctoratul lui Nicolae Ciucă. Răspunsul Universității de Apărare pentru ȘtirileProTv
Distribuiți acest articol!

Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I” a anunţat, marţi, la solicitarea ȘtirileProTv, că au fost inițiate demersurile legale ale Comisiei de etică universitară privind presupusul plagiat în lucrarea de doctorat al premierului Nicolae Ciucă.

De asemenea reprezentanții Universității au mai transmis că ”instituția se află în etapa de digitizare a tezelor de doctorat și a surselor bibliografice necesare pentru a verifica respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat menționată anterior”.

Universitatea a mai transmis care este componența Comisiei de etică: ”Comisia de etică universitară funcționează în conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de etică universitară din Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, aprobat de Senatul universitar, prin Hotărârea nr. 67 din 17.02.2021 și are următoarea componență:1. Comandor conf.univ.dr. Scipanov Lucian Valeriu – președinte;

2. Colonel conf.univ.dr. Roman Daniel – vicepreședinte;

3. Colonel conf.univ.dr. Pelmuș Alin – membru;

4. Locotenent-colonel conf.univ.dr. Popescu Florin – membru;

5. Căpitan lector univ.dr. Chiș Manolache Diana – secretar;

6. Conf.univ.dr. Popescu Alba Iulia Catrinel – membru;

7. CS II dr. Ioniță Crăișor Constantin – membru;

8. Student Cheikh Emira – membru.

Totodată, reprezentații Universității au mai transmis că procedura urmată de membrii Comisiei de etică a Universității Naționale de Apărare „Carol I”, cuprinde stabilirea unei comisii de analiză a sesizării primite, informarea în scris a persoanei vizate cu privire la începerea analizei, componența comisiei de analiză, motivele şi dovezile existente, analizarea raportului final al comisiei de analiză.

”În situația în care Comisia de analiză constată abateri de la respectarea standardelor de calitate și de etică universitară în cadrul tezei de doctorat, acestea sunt înaintate către CNATDCU,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...