Niște specimene au vandalizat parcul de sub Cetate ©

Nici nu s-au terminat lucrările de reabilitare și modernizare a Parcului de sub Cetatea Neamț, că actele de vandalism au și început să apară.

Un stâlp de iluminat a fost pus la pământ, iar o minunată bancă sculptată în stejar a fost pur și simplu tăiată cu un fierăstrău, cel mai probabil.

Actul de vandalism s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă (14-15 august), iar faptașii sunt, deocamdată, necunoscuți. Trist, mai ales că aceste investiții au fost recent realizate. Trist, pentru că parcul deja începuse să prindă conturul dorit de târgu-nemțeni, fiind ales drept loc de promenadă/relaxare/ joacă de foarte multe persoane în ultima perioadă. Și mai trist este că tot din buzunarul nostru, al cetățenilor din Târgu-Neamț, vor fi suportate costurile de reparații.

În această dimineață, primarul Daniel Harpa și-a arătat indignarea printr-un mesaj pe pagina sa de facebook.:

„Sunt atât de revoltat că nu pot să vă descriu în cuvinte. Am făcut plângere la poliție și doar dacă numele meu nu e Harpa cei care au făcut asta vor scăpa nepedepsiți!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” 

sursa foto: facebook Daniel Harpa

Cel mai probabil, persoanele care au făcut aceste pagube nu sunt unele nevoiașe, că în acest caz ar fi luat întreaga bancă să o pună de foc, nu doar o mică bucată de lemn. Coincidență sau nu, ne apropiem și de alegerile locale, iar tot ce se întâmplă acum se sparge în capul primarului și devine motiv bun de discuție pentru contra-candidați.

Se vorbește și despre activitatea Poliției Locale cu această ocazie. Nu dorim să le luăm apărarea agenților, care deseori sunt observați… frecând menta, pe românește. Dar știm că sunt puțini pe tură și,

 » Aflați mai multe informații aici.