Nicușor, omul PNL. Cum s-a răzbunat pe USR – CURIERUL ROMÂNESC

Nicușor Dan este la moment dat omul PNL și cu siguranță nu al USR. De independență nici nu se pune problema, când în spate ai două partide importante.

PNL a știut să joace foarte bine această carte: l-a adus pe Nicușor Dan în poziția de portavoce și negociator șef cu USR.

Ești naiv dacă tu crezi că anunțul de susținere a lui Nicușor Dan de către PNL s-a făcut fără discuții și negocieri prealabile.

Apoi PNL a mai jucat o carte: cea a fetei virgine. L-a îmbrăcat pe Nicușor Dan în sutana sfântă și l-a trimis să negocieze primării la sigur pentru PNL.

Unirea dreptei însemnă în realitate împărțirea prăzii.

Primarii de sector sunt foarte apreciați și au reușit în acest mandat lucruri mari. Doar sectorul 5 și sectorul 6 nu prea au excelat, fapt care se vede și în sondaje. Sigur că se putea face mai mult pe fiecare sector, dar legea a luat bani de la primării și i-a dus la guvern ca să stea cu mâna întinsă.

Primăria generală în schimb este praf și pulbere: orice candidat unic ar fi câștigat cursa cu Firea. Dacă puneai o capră în locul lui Nicușor Dan, ea ar lua mai multe voturi decât Firea, a cărei mare realizare este falimentarea primăriei generale(chiar ea a anunțat că în curând se vor bloca conturile datorită datoriilor neplătite acumulate).

Bucureștiul și sectoarele sunt simple prăzi financiare pentru partidele politice. Decât să nu îmbuci o halcă, mai bine te mulțumești cu o bucată.

De aici și nemulțumirea lui Băsescu , scos pe tușă și fără candidați. Ce înseamnă asta? Riscul major să nu strângă 5% la consilieri și să dispară din cărțile și împărțirea politică din București și sectoare.

 » Citește întreg articolul pe Curierul Românesc.