Nicușor Dan vrea taxă pentru mașinile care poluează Capitala. Șoferii vor plăti tarife în funcție de tipul autoturismului

Nicușor Dan propune o taxă pentru mașinile care poluează Bucureștiul. Sunt prevăzute mai multe tarife, în funcție de tipul autoturismului și chiar și pentru șoferii din provincie.

De anul viitor, toți șoferii care au mașini poluante și circulă prin Capitală vor trebui să achite o taxă în funcție de tipul autoturismului și cantitatea de noxe emise. De asemenea, este prevăzută o tarifare și pentru conducătorii auto din afara Bucureștiului.

Din 2023, șoferii din Capitală cu mașini poluante vor trebuie să achite taxe

Un astfel de proiect urmează să se pună în dezbatere la Primăria Capitalei. Prin acesta s-ar dori o zonă de emisii reduse, pentru un interval de șase ani, astfel încât să existe un aer mai curat, în conformitate cu normele europene, scrie Antena 3.ro

Mașinile diesel, pe benzină sau GPL, motocicletele, care au normă de poluare mai veche, cele non-euro sau EURO 4 fac parte dintre autovehiculele care ar putea fi taxate începând din 2023.

Pentru autoturismele non-euro sau Euro 1, Euro 2 este luată în calcul o plată de 20 de lei zilnic sau 5.500 de lei pe an. De altfel, se poate achita și o taxă la trei zile, în valoare de 55 lei, la 7 zile, în valoare de 120 lei sau la 30 de zile, în valoare de 500 de lei.