Nicușor Dan: un scenariu mai puțin optimist pentru Bucureșteni. În iarna viitoare va fi mult mai bine

Edilul capitalei, Nicușor Dan, anunță un scenariu mai puțin optimist pentru Bucureșteni. Este posibil ca acesta să cumpere activele ELCEN abia în luna mai.

Primarul afirmă că: „iarna viitoare va fi mult mai bine”, pentru că va fi amenajată o centrală mobilă pe linia de est a orașului.

„Tot ce putem face în această iarnă este să avem cele mai rapid posibile intervenții de urgentă, ceea ce reușim să facem și de asemenea să comunicăm, avem un call-center la care în sfârsit se raspunde si le spunem oamenilor cât durează.

Acum, tot ce putem să facem și am făcut deja este să asiguram finanțarea pentru iernile următoare, adică pentru reparațiile care să facă astfel încat să nu se mai întample ceea ce s-a întamplat iarna asta. Avem deja finanțari de 300 de milioane de euro fonduri europene, 200 de milioane de euro PNRR, 320 de milioane de lei primiți de la Guvern. Din primavara asta începem marile lucrari de reparații ale conductelor”.

Întrebat daca el are apă caldă și căldură la parametri normali, acesta a răspuns:„Eu locuiesc într-un cartier al Bucureștiului care nu are sistem de încălzire centralizată și atunci avem o centrală de apartament cu care avem apă caldă și căldură, dar nu pentru că nu am vrea sa fim, ci pur și simplu pentru că în cartierul în care locuim nu există încalzire centralizată în momentul ăsta”, spune Nicușor Dan.

Sursă text: ziare.com

Sursă foto: playtech.ro