Nicușor Dan, atac la Gabriela Firea: „Caută din nou scandalul și victimizarea”

Nicușor Dan, candidatul unic al dreptei la Primăria Capitalei, spune că Gabriela Firea, actualul edil, trebuia să pregătească spații pentru organizarea de spectacole în aer liber, în loc să anunțe redeschiderea teatrelor înainte de o decizie oficială la nivel național.

„Gabriela Firea caută din nou scandalul și victimizarea anunțând deschiderea teatrelor, deși reglementările naționale interzic pentru moment spectacolele în spații închise”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

„Gabriela Firea, dacă ar fi fost un primar responsabil, ar fi pregătit înainte de 1 iunie spațiile în aer liber pentru organizarea spectacolelor, iar de la 1 iunie teatrele din București și-ar fi început activitatea”, a adăugat el.

Declarația vine după ce primarul general al Capitalei a anunțat că teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primaria Capitalei se redeschid pentru public începând din 15 iunie.

„Cultura este esențială pentru viața unui oraș așa că am decis, împreună cu managerii teatrelor din București, reluarea treptată a spectacolelor cu public, acest anunț fiind așteptat de sute de artiști și mii de bucureșteni”, a scris ea pe Facebook.

În replică, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a spus la Digi24 că „orice nouă normă de reluare a activității în domeniul cultural se poate face doar în baza ordinului comun semnat de ministrul Culturii și Sănătății.

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro