Nicolae Roman, deputat AUR Buzău: „Poporul înregistrează doar discursuri pompoase și promisiuni neonorate”

Nicolae Roman, deputat AUR Buzău, a făcut o declarație politică în Camera Deputaților având ca temă principală protejarea populației României, iar prin acest lucru întreabă dacă modificarea scărilor valorilor sociale este cauzată de superficialitate, neglijență sau trădare.

„În toate mediile sociale, în mass – media, dar și în discuțiile private, românii constată și discută lipsa modelelor și a unor repere morale de certă valoare, ceea ce a bulversat societatea în care trăim. Ca exemplul negativ al acestor situații să fie și mai puternic, uneori Justiția aplică pedepse, care nu au întotdeauna efecte de reabilitare, și nu urmărește recuperarea prejudiciilor, printr-o revenire la situația inițială.” spune domnul Nicolae Roman.

„Atitudinea de neglijență și superficialitate devine un adevărat act de trădare atunci când vorbim, indiferent de nivelul la care se produce cedarea pe sume derizorii a resurselor naturale ale țării. Resursele naturale, cu care a fost binecuvântată Romania, sunt un factor amplificator al acțiunilor antinaționale la care am fost și încă suntem martori. Jaful avuțiilor patriei este o preocupare constantă a tuturor guvernărilor, indiferent de numele și orientarea lor politică și față de care justiția nu manifestă preocupare constantă și nu este suficient de exigentă.” susține domnul Nicolae Roman.

Domnul Nicolae Roman vorbește despre una dintre soluții privind această problemă. „Restricționarea accesului la nivelul de decizie a acestor funcționari, care nu ar trebui să facă decât consiliere de specialitate, fară posibilitatea de a influența decizia finală. În concluzie, numai o reașezare pe baze corecte din punct de vedere moral și profesional a valorilor sociale poate transforma societatea românească și să o așeze pe un făgaș, care să determine o evoluție pozitivă, generatoare de bunăstare pentru  poporul român.”