Nicolae Roman – AUR Buzău: „Suntem o nație de oameni deștepți condusă de neaveniți. S-a întors scara valorilor”

Nicolae Roman, deputat AUR Buzău, vorbește în emisiunea News Express despre inițiativele legislative pe care le-a avut de la preluarea mandatului și până în prezent, despre demnitate și încrederea oamenilor în actauala clasă politică.

„Avem în atenție trei inițiative legislative care sunt interesante din punct de vedere al avuției naționale și din punct de vedere al bunăstarii cetățenilor. Încercăm să ieșim din cutumele care fac legile să fie stufoase în România, iar eu sunt adeptul ordinelor scurte și clare. Orice portiță pe care legea o creează generează lucruri care nu sunt bune pentru societate.

Domnul Nicolae Roman susține că în România, sistemele care luptă cu această pandemie nu încearcă să găsească soluții rapide și viabile. Trebuie să ieșim victoroși din această criză într-un timp foarte scurt cu resurse cât mai puține și cu pierderi cât mai puține.

Întrebat cum va susține în Parlament inițiativele primarilor din Buzău, domnul Nicolae Roman răspunde:
„M-am întâlnit cu Președintele Consiliul Județean, domnul Neagu, a promis că primările în cauză vor primi susținere pentru a menține în lucru proiectele demarate. Voi ajunge în teren pentru a vedea aceste proiecte cu ochii mei. Îi apreciez pe acești oameni pentru că nu m-au tratat ca un individ aparținând unei alte formațiuni politice, deoarece după cum știți, partidul AUR nu are primari în Buzău. Voi face tot ce este posibil să răspund acestor așteptări.”

În ultimii ani, am senzația că interesele României sunt date la o parte, iar poporul trebuie să dea dovadă de multă fermitate în această problemă. Există o țară nordică în care populația ieșită în stradă a reușit să schimbe guverne fără să zică o vorbă. Această țară și-a revenit datorită faptului că și-au văzut interesele.” afirmă domnul deputat.

Întrebat dacă ne-am pierdut demnitatea sau dacă există riscul acesta, domnul Nicolae Roman răspunde:
„Demnitatea încă nu s-a pierdut, dar există riscul din cauza multor probleme sau dacă vom continua cu acest învățământ online. Clasa politică trebuie să discute foarte atent acest subiect pentru că mai avem câteva luni până la vacanța parlamentară. Trebuie să cădem de acord ce facem cu anul aceasta de învățământ. Știm foarte bine că fiecare an școlar în treptele de educație înseamnă o verigă. Dacă veriga este ruptă, lanțul se destramă.

Domnul Nicolae Roman vorbește despre încrederea oamenii în clasa politică și cât de afectată este aceasta îl ultima perioadă.
„Din păcate nu mai are încredere, într-o democrație, altă variantă nu există. Eu când am intrat în politică, mi-am dat seama că altă variantă nu există. Să stau și să vorbesc singur în fața televizorului sau să intru în teren și să încerc să schimb ceva. Îi solicit pe toți care ne ascultă să nu stea de o parte, cei care au condus entități care au produs pentru această țară. Noi trebuie să restartăm România fiindcă în anii ’90 am intrat cu 0 datorie. Problema este să vedem cum putem să diminuăm pierderile. Nu mai producem nimic pentru noi iar toate veniturile pleacă din țară.”