Actualitate ROPRES

Nicolae Ciucă, primul anunț despre pensiile din România, imediat după ce a fost votat premier

Nicolae Ciucă, primul anunț despre pensiile din România, imediat după ce a fost votat premier
Distribuiți acest articol!

Noul premier al României, Nicolae Ciucă, a susținut o declarație de presă în ziua de 25 noiembrie, după votarea Guvernului. Premierul a fost întrebat ce se va întâmpla cu plata pensiilor românilor, în contextul în care, cu câteva zile în urmă, fostul ministrul al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, anunța că este posibil ca românii să nu mai primească acești bani.
Anunțul momentului despre pensiile românilor
După votarea noului Guvern, premierul Nicolae Ciucă a răspuns la mai multe întrebări ale jurnaliștilor, printre care și la o întrebare care se referă la plata pensiilor românilor. Noul premier spune că oamenii nu ar trebui să aibă vreo temere cu privire la resursele financiare pentru plata pensiilor și a salariilor, subliniind că românii își vor primi banii. Nicolae Ciucă a subliniat că acestea vor fi plătite la timp, alocându-se resursele necesare pentru plata acestora.

Astfel, ”(…) in acest moment, elementele privind rectificarea bugetara urmeaza a fi dezbatute in sedinta de guvern de maine (…) nimeni nu trebuie sa aiba vreo temere de faptul ca nu sunt  resurse financiare pentru plata pensiilor si salariilor (…) nu avem încă cifrele finale. In momentul in care vom avea cifrele finale, vom putea discuta”, a declarat Nicolae Ciucă.
Raluca Turcan, avertisment fără precedent
Declarațiile lui Nicolae Ciucă vin în contextul în care, în urmă cu câteva zile, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că nu mai există bani pentru plata pensiilor și salariilor, subliniind că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la ultima rectificare bugetară și că suma nu a fost dată înapoi deoarece era nevoie de o altă rectificare bugetară care nu s-a mai putut face din cauza crizei în care s-a adâncit România.

În opinia sa, Raluca Turcan a transmis recent că „adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern”,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...