Nici nemții nu mai vor să se vaccineze: Deși credeau că vaccinul Novavax va stimula rata de vaccinare, centrele sunt goale

La doar o săptămână după ce Germania a început să administreze vaccinul anti-COVID-19 Novavax, ratele de vaccinare din această ţară au scăzut în comparaţie cu nivelurile lor din săptămâna precedentă, năruind astfel speranţele că vaccinul cu proteine recombinate Nuvaxovid ar putea să îi convingă pe scepticii vaccinării să accepte să se imunizeze împotriva noului coronavirus, informează DPA.

Aproximativ 13.200 de doze cu acest vaccin american aprobat recent în UE au fost administrate până acum în Germania, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Robert Koch (RKI), agenţia pentru controlul bolilor din Germania, scrie agerpres.ro.

Potrivit statisticilor RKI, circa 130.000 de doze (din toate tipurile de vaccinuri autorizate, n.r.) au fost administrate în Germania joi, un număr ce marchează o scădere cu 27.000 de doze în raport cu săptămâna precedentă.

Întrucât Nuvaxovid este un vaccin cu proteine recombinate care se bazează pe o altă tehnologie decât vaccinurile cu ARN mesager folosite până acum în Germania, faţă de care unii dintre rezidenţi au rezerve, mulţi specialişti în sănătate au sperat că sosirea în ţară a acestui ser va duce la creşterea ratelor de vaccinare.

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a spus că această încercare de a îmbunătăţi ratele stagnante de vaccinare în Germania „nu a avut cu adevărat succes” şi a adăugat că Guvernul de la Berlin va continua totuşi să depună eforturi în acest sens.

Ministrul Lauterbach a spus că „denigrarea” noului vaccin de opozanţii vaccinării pe reţelele de socializare a dus la această absenţă a îmbunătăţirii ratelor de vaccinare, considerând că progrese ar putea fi obţinute doar dacă vaccinarea anti-COVID-19 ar deveni obligatorie.

În prezent, rata de vaccinare cu schemă completă a populaţiei din Germania este de 75,5%, potrivit datelor publicate de RKI.