Actualitate

Nevaccinații vor avea acces în supermarketurile din malluri

Nevaccinații vor avea acces în supermarketurile din malluri
Distribuiți acest articol!

Starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile, începând cu data de 7 februarie, conform noii Hotărâri emise joi, 3 februarie, de Comitetul National pentru Situații de Urgență. Noua hotărâre vine și cu o schimbare: accesul persoanelor nevaccinate în centrele comerciale, însă doar în magazinele alimentare. Până acum, accesul persoanelor vaccinate în magazinele alimentare din malluri nu era permis.

În continuare, masca de protecție va fi obligatorie, inclusiv în aer liber, iar evenimentele private sunt interzise.

Este însă și o modificare: începând din 7 februarie, persoanele nevaccinate vor putea să intre în malluri, dar doar pentru a merge la magazinele alimentare și doar dacă sunt culoare dedicate de intrare, deplasare și ieșire.

Potrivit Anexei la Hotărârea CNSU, sunt 83 de măsuri de prevenire și control propuse a se aplica pe durata stării de alertă, printre care: Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...