Nemulțumirile Huawei la proiectul de lege care transpune Memorandumul 5G cu SUA: Protejarea rețelelor nu este responsabilitatea politicienilor, ci a inginerilor / Eliminarea noastră va duce la pierderi de 9,2 miliarde euro pentru economia României

​Chinezii de la Huawei consideră că ar îndeplini toate condițiile menționate în proiectul de lege care transpune Memorandumul 5G cu SUA pentru a participa la construcția viitoarelor rețele 5G din România. Grupul neagă că s-ar afla sub controlul unui guvern străin, în lipsa unui sistem juridic independent, ori că ar avea probleme cu transparența acționariatului. Temerile chinezilor țin de posibilitatea unei decizii strict politice, fără dovezi asupra acuzațiilor și fără evaluări tehnice. Perioada de consultare publică este prea scurtă și procedura autorizării producătorilor 5G nu este clar descrisă, o lipsă importantă, a atenționat miercuri George Zhang, șeful Huawei România.

Într-o videoconferință cu media din România, George Zhang, directorul general al Huawei România a prezentat punctul de vedere al companiei față de proiectul de lege care transpune Memorandumul 5G semnat între guvernele României și SUA.

  • Pentru detalii citește: Războiul 5G SUA-China a divizat Europa: De ce România se ‘grăbește încet’ pentru a elimina accesul chinezilor din viitoarele rețele 5G

Acesta consideră că proiectul de lege are o perioadă prea scurtă de dezbatere publică (4 august-17 august) fără a permite industriei să analizeze impactul.

  • „Credem ca este un timp scurt de consultare.

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro