Ne omoară poluarea! România, ţara din UE cu cele mai multe victime provocate de poluare

România este ţara din Uniunea Europeană cu cele mai multe victime provocate de poluare, arată un raport recent al Agenţiei Europene de Mediu. Fiecare al cincilea deces are legătură cu aerul toxic pe care îl respirăm.

În ţările aflate la polul opus – Danemarca şi Suedia – doar un deces din zece este atribuit poluării. Statisticile sumbre mai arată că peste 20.000 de români mor în fiecare an din cauza poluării, dintre care 12.000 doar în Bucureşti.

De altfel, capitala, Timişoara, Braşov şi Cluj sunt în topul celor mai poluate oraşe din Uniunea Europeană. Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au atras de mai multe ori atenţia că noxele din atmosferă intră în corpul uman şi atacă inima, plămânii şi creierul.

Particule otrăvitoare minuscule declanşează inflamaţii care agravează boli deja existente sau distrug sistemul imunitar, ceea ce este cu atât mai grav pentru cei care se îmbolnăvesc de Covid-19. Principala sursă de poluare a aerului este traficul rutier tot mai intens, urmat de sursele de încălzire.

 » sursa: ebihoreanul.ro