Actualitate ROPRES

Nadia Comăneci, decorată de președintele Iohannis cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani

Nadia Comăneci, decorată de președintele Iohannis cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani
Distribuiți acest articol!

În data de vineri 12 noiembtie an curent, Preşedintele României Klaus Iohannis a semnat decretul privind decorarea fostei  noastre gimnaste Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional „ Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.
Astfel, “Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 12 noiembrie 2021, decretul de decorare a doamnei Nadia Comăneci. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, se arată pe site-ul preşedinţiei.
În contextul competiţional, Nadia Comăneci, „Zeiţa de la Montreal”, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană care a scris istorie în gimnastica mondială reuşind prima notă de 10 perfect, a împlinit, vineri, 60 de ani.
Aşadar, născută la Onești la 12 noiembrie 1961, Nadia a început gimnastica de mică.
“Aveam foarte multă energie. Mama a încercat să găsească o variantă prin care să-mi consum această  energie”, a spus Nadia.

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...