Politică

Mugur Ciuvică: ”Mă uit cu SCÂRBĂ la ce se întâmplă legat de plagiat”. Reminder despre Kovesi

Mugur Ciuvică: ”Mă uit cu SCÂRBĂ la ce se întâmplă legat de plagiat”. Reminder despre Kovesi
Distribuiți acest articol!

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a reacţionat cu privire la dezvăluirile Emiliei Şercan despre un posibil plagiat comis de Nicolae Ciucă şi aduce aminte de cazul Kovesi, din 2016. 

“Pe Emilia Şercan au prins-o unii cu un plagiat acum câţiva ani. Nu l-a explicat pe al ei, dar se ocupă cu plagiatul altora. Oricum, nu e important pentru mine, că eu am un reper cu plagiatul şi mă ţin de el. La doamna Kovesi fac referire. Mă uit cu scârbă la diverse lucruri care se întâmplă, legat de plagiat. Când am prezentat noi plagiatul doamnei Kovesi, în 2016, au muncit colegii mei cel puţin o lună, au citit lucrarea ei, au văzut anumite părţi ca fiind plagiate clar, au folosit softul ăla care arată plagiatul. Per total, softul arăta cam 40% plagiat. Noi am arătat exemple atunci, pagini cu plagiatul, 15-20 de pagini. Ne-am dus la CNATDCU, care a analizat câteva luni. Au luat doi profesori din Franţa, români, şi un profesor de la Cluj, care e combativ de obicei, dar aici s-a fleoşcăit, la dna Kovesi. 

Noi le-am zis ce arată softul american, le-am dat exemplele scoase de noi din lucrare, le-am spus să folosească softul lor şi să verifice întreaga lucrare. Ce au făcut ei? Au luat doar exemplele noastre, 15-20 de pagini, doar alea, şi au zis că e plagiat, şi l-au raportat la întreaga lucrare. Nemaiverificând restul lucrării. Raportat la întreaga lucrare înseamnă doar 4%, deci e plagiat puţin şi nu se pune la dna Kovesi.  

Citeşte şi Plagiat Kovesi vs. Ciucă. Bogdan Chirieac: Comunicatul lui Iohannis mi se pare important

Eu nu ştiu dacă Ciucă a plagiat sau nu, nu m-am uitat pe material şi nici nu mă interesează,

 » Aflați mai multe informații aici.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...