Motivul șocant pentru care ucigașul de la 2 Mai n-a fost testat și de droguri: polițistul care folosește aparatul era în concediu VIDEO

Roberta Dragomir (20 de ani) și Sebastian Adrian Olariu (21 ani) ar trăi acum dacă polițiștii care l-au depistat pe șoferul drogat, cu droguri asupra lui, nu l-ar fi lăsat să urce, din nou, la volan.

Sâmbătă, 19 august 2023, ora 2.40, în Vama Veche. După un apel de 112, o patrulă de siguranță și ordine publică îl oprește pe Matei Vlad Pascu pe stradă principală, la volanul mașinii de colecție. Cu el, în mașină, se mai află două fete. În autoturism s-au găsit droguri, pastile și un joint, confrom Adevărul.

Cu drogurile de față, oamenii legii l-au testat cu etilotestul. Nu l-au testat însă cu drug testul pe tânărul din fața lor, cu privirea rătăcită, cu capul plecat, abia ținându-se pe picioare, cu o atitudine ezitantă de parcă nu înțelegea ce li se spune.

Motivul este incredibil: în tot sudul litoralului există un singur drug test. Aparatul se află la Poliția Mangalia, iar polițistul care îl folosește, spun oamenii legii, era în concediu medical.

Informația a fost confirmată de reprezentanții IPJ Constanța. Luați la întrebări de șefi, cei din patrula au spus că Vlad Pascu „nu prezenta semne că ar fi fost sub influență substanțelor psihoactive”, deși în imaginile video se vede clar că acesta pare să nu realizeze ce i se întâmplă, iar pupilele îi sunt dilatate.

Deși găsiseră drogurile, oamenii legii l-au lăsat să plece, pur și simplu și, și mai grav, să se urce la volan.

Abia la ora 14.00, la 9 ore după ce au provocat accidentul mortal, polițiștii au primit rezultatul analizelor, și anume că ceea ce au găsit în mașină lui Vlad Pascu erau droguri, mai exact bromazepan.

Era însă prea târziu, că să se mai ia vreo măsură împotriva lui. La ora 5.20, scăpat de polițiști, drogat cu trei substanțe, Vlad Pascu a pierdut mașina de sub control, a ucis doi tineri de vârstă lui cu viitorul în față și a rănit alți trei.