Moscova se pregătește să-i dea o lovitura lui Trump de la Chișinău cu două zile înainte de alegerile prezidențiale din SUA. Rețeaua Soros, implicată

Rise Moldova publică într-o anchetă exclusivă dovezi privind legăturile informative ale președintelui de la Chișinău, Igor Dodon, cu agenți ai președinției ruse conduse de Vladimir Putin. Rise Moldova are legături cu Rețeaua Soros prin Organized Crime and Corruption Reporting  Project (OCCRP) și prin Rise România. Rise Moldova a anunțat că a intrat în mod misterios în posesia unui smartphone Blackberry care i-ar fi aparținut până în 2017 lui Iogor Dodon, președintele pro-rus al Republicii Moldova și candidat din partea Partidului Socialiștilor pentru un al doilea mandat prezidențial. Pe acel telefon funcționau două adrese de e-mail, igor@dodon.md și [email protected], care se presupune că îi aparțin președintelui, precum și o aplicație criptată prin care pseudonimul „Kremlinovici” a luat legătura cu funcționari și politicieni din Republică. Informațiile obținute de investigatorii Rise Moldova au fost coroborate cu date din „Arhiva lui Cernov” – un leaks din cancelaria așa-numitei „subdiviziuni moldovenești” din cadrul Administrației Președintelui Federației Ruse. Curierul care a venit cu telefonul a dispărut cu aparatul BB la fel de misterios. Show sau Balshow?

Când Putin își îmbârligă coada cu cea a lui Soros, contra lui Trump

Republica Moldova a intrat în urmă cu trei săptămâni în campania pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie, cu două zile înainte de cele din SUA. Că un președinte și-ar fi pierdut telefonul ca-ntr-o variantă postmodernă la comedia „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale și că „un cetățean turmentat” a venit cu răvașul, pardon, aparatul să-l predea Răcnetului opoziției nu poate fi „considerat decât ca o manoperă în vederea alegerilor”, pusă în scenă de cei care doresc să dea „un bobârnac internațional” establishment-ului de la Chișinău, pare a fi teza îmbrățișată de apropiații lui Vladimir Putin în acest caz. De amintit că metoda pare copiată după cea realizată de Rise Romania la București în Cazul Liviu Dragnea și „Valiza”.

SVR-ul a fumat și a tunat

„Vedem clar că americanii pregătesc un scenariu revoluționar pentru Moldova, unde în noiembrie au loc alegeri prezidențiale. Ei nu sunt satisfăcuți cu actualul președinte, Igor Dodon, care menține relații constructive cu statele CSI, inclusiv Rusia. Departamentul de Stat al SUA a ordonat Ambasadei din Chișinău să organizeze proteste dacă Dodon va fi reales. ONG-urile și presa afiliată americanilor aruncă deja informații false pe piață despre falsificarea alegerilor (…) Există informații despre pregătirea unei călătorii în Moldova a unui grup de specialiști americani în revoluții colorate”, a declarat Serghei Narîșkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Federației Ruse (SVR), citat de Agerpres și Evenimentul Zilei.

Gargara SVR este fantezistă și tupeistă, în stilul caracteristic provocator al gândirii rusești. Este o evidență pentru orice observator al politicii internaționale că lui Donald Trump – care nu este Obama – și actualei Case Albe numai de asta nu i-ar arde înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro