Moderna se așteaptă la vânzări record în 2022

scris ieri, 22:00

Grupul farmaceutic american Moderna Inc a anunțat luni că se așteaptă în acest an la vânzări record, de aproximativ 18,5 miliarde de dolari, din contractele pentru vaccinul său COVID-19, și de aproximativ 3,5 miliarde de dolari de pe urma potențialelor achiziții suplimentare, inclusiv doze booster actualizate pentru variantele coronavirusului, transmit Bloomberg și Reuters.

Vaccinul Moderna utilizează o nouă tehnologie, denumită ARN mesager (mRNA), scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI FOTO Dacia lansează ediția specială Duster Extreme, cea mai echipată din istoria SUV-ului românesc

În noiembrie, compania estima vânzări între 17 și 22 de miliarde de dolari în acest an, după ce a semnat mai multe contracte cu diverse țări pentru vaccinurile sale și pentru doze booster.

De asemenea, Moderna a informat că în 2021 a livrat 807 milioane doze de vaccin, după ce anterior estimase între 700 și 800 milioane doze.

În predeschiderea ședinței de tranzacționare a Bursei de la New York, acțiunile Moderna au urcat cu 0,2%.

Luni, Moderna a informat că este în discuții active pentru contracte suplimentare pentru vaccinuri în acest an. De asemenea, compania dezvoltă o doză booster, numită mRNA-1273.529, pentru varianta Omicron a coronavirusului, care se răspândește rapid, și se așteaptă să facă progrese la începutul acestui an cu studiile clinice.

Afla mai multe despre
moderna
vaccin  » Aflați mai multe informații aici.