Moarte misterioasă! Studentă ștrangulată în pădure la Țicău cu mai multe coliere cu zimţi

O descoperire care îţi taie răsuflarea, ieri după amiază, în zona pârtiei de schi din Sărărie. O tânără a fost găsită ștrangulată cu mai multe coliere din plastic cu strângere unisens, în pădurea din zonă, nu departe de casele din cartier. Avea să se dovedească că tânăra este Maria Andreea Albu, studentă în anul V la Medicină. Fata le-a spus apropiaţilor, cu câteva ore înainte, că pleacă să tragă la xerox nişte cursuri, pentru facultate. Aseară, la baza pârtiei a fost găsită o maşină cu un geam spart, oamenii legii urmând a stabili dacă aceasta are legătură cu decesul studentei. Ce arată ultimele imagini cu fata mergând spre pădure? Vorbim de o crimă sau de sinucidere? Nici acest aspect nu era lămurit la închiderea ediţiei.

Moarte misterioasă, ieri, în Pădurea Ţicău, în zona pârtiei de schi de pe Sărărie. O tânără de 23 de ani, studentă la Facultatea de Medicină în penultimul an, a fost găsită moartă, în pădurea de la pârtie. Andreea Maria Albu, care mai avea un an şi devenea medic, fusese dată dispărută de către părinţi, ieri. În aceeaşi zi, prietenii fetei au găsit-o pe aceasta moartă, după aceasta îi anunțase că va merge în pădurea respectivă.

Un mesaj care i-a pus în priză pe colegi

Cadavrul studentei a fost găsit de către o prietenă, care o căuta în pădurea din zonă după ultima discuţie pe care cele două au avut-o. Aceasta ar fi primit un mesaj destul de neclar de la Maria Andreea, cum că ea ar urma să fie găsită în pădurea respectivă, fără să ofere mai multe amănunte. Ieri, în jurul orei 14, prietenii fetei, alertaţi de destinara acelui mesaj sibilinic, au mers în pădure şi, nu după multe căutări, au găsit-o pe aceasta moartă, ştrangulată cu mai multe coliere negre din plastic, cu zimţi, în jurul gâtului. Fata ar fi cumpărat o pungă întreagă cu coliere, însă acestea fiind prea scurte, le-a înnădit, apoi s-ar fi ștrangulat. Poliţiştii nu au găsit vreun bilet de adio lângă ea, însă în buzunarul său a fost găsită punga cu coliere. Cel mai probabil, tânăra şi-ar fi pus capăt zilelor. Ea ar fi cea care a mers la un magazin de unde a cumpărat colierele respective. Oamenii legii spun că toate variantele posibile rămân deocamdată deschise. Totodată, polițiștii au găsit un rucsac lângă corpul fetei întins pe iarbă.

Comunicatul oficial

„Astăzi (ieri – n.r.), în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Iaşi au fost sesizaţi prin 112 de către o persoană despre faptul că a găsit o tânără decedată, pe care o cunoaşte şi care i-a transmis anterior locul în care se deplasează. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul tinerei. De asemenea, a fost dispusă efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului. Părinţii tinerei au sesizat dispariţia fetei, astăzi, 08.01.2021, în jurul orei 15.00“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Părinţii fetei ne-au precizat faptul că fata lor le-a spus, alaltăieri, că se duce la un centru de copiere. Avea însă să nu se mai întoarcă acasă seara. „În jurul orei 17, fata a mers la xerox petru a copia un curs. Nu avea iubit. Nu s-a mai întors acasă…“, ne-a spus tatăl fetei.

Ultimele imagini: mergea spre pădure

Organele judiciare ne-au precizat că nu ştiu ora la care fata a ajuns în pădure, şi nici dacă era însoţită de cineva. „A fost văzută pe camerele de supraveghere mergând singură spre pădure“, ne-au spus surse judiciare.

Tânăra avea mai multe coliere din plastic, cu zimţi, în jurul gâtului, cu nodul în față. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi procurori au mers la faţa locului şi au cercetat locul în care au găsit fata, ulterior venind şi cei de la Institutul de Medicină Legală Iaşi. Aceştia au aproximat momentul morţii undeva între joi spre vineri, fără o preciza o oră, cei de la Institutul de Medicină Legală urmând ca să dea astăzi ora aproximativă a morţii după analize mai exacte. Potrivit unor surse judiciare, fata nu ar fi lăsat vreun bilet de adio.

Pe de altă parte, poliţiştitii au fost atenţionaţi de către o rudă fetei, pensionar în rândurile poliţiei, despre faptul că la baza pârtiei de schi ar fi fost găsit un autoturism cu un geam spart. „Da, era un autoturism cu un geam spart, la portiera din faţă. Nu credem că are legătură cu cazul. Acolo stau nişte bochetari“, au precizat surse judiciare.

Aşadar, deşi toate indiciile par a sugera o sinucidere, anchetatorii stau deocamdată cu toate variantele deschise pe masă.

Părinții fetei locuiesc în zona CUG, iar ieri, aceștia, împreună cu alte rude, au mers la pârtia de schi pentru a afla amănunte despre moartea fetei. ”Este fata mea. Nu înțeleg ce s-a întâmplat!”, își frângea mâinile tatăl fetei, aseară.

La fața locului, cu disperare în priviri, se plimbau de ici colo, unchiul fetei, fost polițist și o mătușă a fetei, fost cadru în Serviciul Român de Informații (SRI). Cei doi încercau, disperați, să reconstituie ultimile clipe ale fetei. ”Am auzit că a fost găsită o mașină cu un geam spart, la baza pârtiei. Poate are legătură cu cazul”, spunea unchiul fetei, cu glasul gâtuit de emoție.

Ulterior, surse din cadrul poliției au precizat că în mașina respectivă dormea un boschetar.