Mituleţu-Buică (AEP): Perioada electorală aferentă alegerilor locale începe miercuri

Modifică dimensiunea fontului:

Perioada electorală aferentă alegerilor locale, programate pe data de 27 septembrie, începe de miercuri, a anunţat, luni, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

„Începând de poimâine, 29, începe perioada electorală, toate partidele care doresc să se înscrie în competiţie, cât şi candidaţii independenţi îşi pot înregistra mandatarii financiari, deschide şi declara conturile la Autoritatea Electorală Permanentă. În data de 8 vor fi constituite şi birourile de circumscripţie la nivelul localităţilor, (…) din data de 7 vor putea fi depuse candidaturi la birourile de circumscripţie, astfel încât să ne asigurăm că toate lucrurile vor funcţiona în condiţii normale. Nu putem spune chiar în condiţii normale, pentru că încă suntem în condiţii de pandemie, de stare de alertă”, a spus Mituleţu-Buică, la o dezbatere publică organizată de AEP, în sistem de videoconferinţă, pe tema finanţării campaniei electorale pentru alegerile locale.

El a amintit că sunt carantinate mai multe localităţi. „Din fericire, până la acest moment, toate localităţile carantinate ar trebui să iasă din carantină în cele 14 zile, (…) fix înainte de a se constitui birourile de circumscripţie pe data de 7, adică nu ar trebui să fie probleme cu organizarea procesului electoral în acele circumscripţii electorale unde e declarată prin ordin al domnului Arafat starea de carantină locală”,

 » Citește tot articolul pe www.agerpres.ro