Misiuni de sprijin pentru comunitățile ce pot fi afectate de fenomenele hidrometeorologice – MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Având în vedere prognozele hidrometeorologice emise de meteorologi, care vizează manifestarea fenomenelor de vreme rea în majoritatea județelor țării, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a  dispus unităților subordonate suplimentarea rezervelor de personal. Măsura vizează eficientizarea misiunilor de sprijin pentru comunitățile posibil a fi afectate, precum și a autorităților administrației publice locale.

Încă de ieri, în județele aflate sub incidența avertizărilor de cod portocaliu, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, unde se regăsesc reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate în gestionarea inundațiilor.

Totodată, în urma întâlnirii de lucru care a avut loc astăzi, s-au dispus măsuri pentru monitorizarea cursurilor de apă și pregătirea tehnicii specifice de intervenție în astfel de situații, astfel încât acțiunile de limitare și înlăturare a efectelor să fie optim acoperite.

Tot astăzi, pentru evaluarea și coordonarea optimă a misiunilor derulate la nivel național, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus activarea  Grupei Operative.


Alte articole: