Mircea Geoană, adjunctul NATO, despre riscul escaladării conflictului în Orientul Mijlociu: ”Există un risc autentic. Riscul de război este real”

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, marți seară, la Antena 3, că este îngrijorat de mixul de conflicte care există în prezent: războiul prelungit din Ucraina, conflictul din Orientul Mijlociu, Taiwan-China și războiul hibrid și al dezinformării dus de Rusia.

Întrebat dacă există un risc real de escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu, Geoană a răspuns că există ”un risc autentic, real”:

”Există un risc autentic, încercăm să-l ținem sub control. Riscul de război în Orientul Mijlociu este real (…) Există și o diplomație foarte intensă, secretarul Blinken (Antony Blinken, șeful diplomației SUA, n.red.) cu care mă cunosc de peste 25 de ani a făcut un maraton în regiune”, a declarat Mircea Geoană.

Adjunctul NATO a mai vorbit despre o perioadă ”foarte complicată” în care România este norocoasă că este membru NATO:

”E o perioadă foarte complicată, plină de riscuri, har Domnului că suntem în NATO”, a mai spus numărăul doi din alianța nord-atlantică.

Mircea Geoană a vorbit și de un ”moment de profundă transformare la nivel global”.