Ministrul Sănătății confirmă – Fără spitale regionale în următorii 7 ani

Ioana Mihăilă susține că construirea unui spital regional în România durează peste șase, șapte ani și evident, nu se pot construi într-un singur mandat. După gândirea politicienilor de astăzi, este clar că românii nu vor vedea nici un spital construit prea curând. De ce să începi niște lucrări de anvergură dacă nu vei fi la finalizare să te lauzi cu ele… Chiar dacă este interesul cetățeanului la mijloc, acest lucru nu contează pentru clasa politică, cetățeanul este important doar la 4 ani.

Ioana Mihăilă a fost întrebată duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, câte spitale regionale se pot construi în mandatul său.

“Spitalele regionale sunt în etapa de licitaţie pentru proiectarea tehnică. Sperăm în cursul verii să semnăm primul contract de proiect tehnic pentru Spitalul Regional de la Iaşi, urmat apoi de cel de la Cluj şi de cel de la Craiova. Urmează un an în care se efectuează efectiv proiectarea tehnică, iar apoi urmează licitaţia pentru construcţie. Sunt proiecte complexe, care într-adevăr sunt în întârziere şi au fost în întârziere şi când a venit echipa noastră la minister. Trebuie să înţelegem că, având un asemenea grad de complexitate, inclusiv în ţările unde lucrurile merg foarte bine, unde achiziţiile publice merg foarte bine, unde profesionalismul proiectanţilor şi al constructorilor este unul înalt, construcţia unui spital de o astfel de anvergură durează şase, şapte ani”, a explicat Ioana Mihăilă.