Ministrul rus al Apărării susţine că armele germane folosite de ucraineni nu fac faţă luptelor: „HIMARS se strică pe câmpul de luptă”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vorbit despre „Operaţiunea Specială Militară” a Rusiei care arată exagerările legate de potenţialul militar al armelor produse în Germania, care, conform lui „se strică pe câmpul de luptă”.

Serghei Şoigu a făcut o proprie analiză a armelor occidentale, observând chiar şi „lipsa de eficienţă” ale celebrelor HIMARS pe câmpul de luptă. Lansatoarele care au distrus mai multe depozite cu arme şi au pus ruşii în alertă maximă, sunt desconsiderate de ministrul lui Putin, spunând că acestea „se strică” pe câmpul de luptă. Acesta a spus că experţii ruşi fac cercetări amănunţite pe armele occidentale capturate din Ucraina.

„Rusia analizează atent tehnică occidentală capturată, sub formă de trofeu, în Ucraina, pentru a vedea calitatea ei, lucru care ne va ajuta să adaptăm propriile arme. Iniţial, toată lumea vorbea despre revoluţionarele sisteme Javelin şi despre „drone unice”. În ultima perioadă, rolul de super-armă a fost preluat de HIMARS şi alte sisteme din aceeaşi categorie. Dar şi aceste arme se macină (n.red. se strică) în luptă”, scrie Digi24. Şoigu a vorbit şi despre aportul nesemnificativ adus de sistemele de rachete. Discursul ministrului vine în contextul în care Rusia suferă pierderi grave pe teritoriul ucrainean.